Jump to content



Secondary injector test


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 27 June 2018 - 06:37 PM

I don't think my secondary injector is working from what I understand it kicks in at high rpm is there a test to see if the injector is no good without pulling it out ? I'm wondering if it is not getting power . The primary I can hear it ticking it's ok .





#2 rcm

rcm

    rcm

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,072 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bluff Dale Texas
  • Interests:Keep the turbo spooled!
    Motorcycles,dirt bikes,Old school
    muscle cars.
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 07:39 AM

Actually somewhere around 2500 rpms.Why do you think it's not working?

#3 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 03:08 PM

I switched clips injectors seam to be working my problem is lack of power at high speed car will accelerate fast to what ever speed u want but when u let off gas pedal acceleration is gone at any speed so going slow to fast ok but at crusing speed 30/40/50 what ever acceleration is gone I thought it might be secondary injector not kicking in . I replaced oxygen sensor engine temp sensor 2 prong one air cleaner fuel filter ignition coil plugs wires rotor cap checked hoses turbo is spinning normal no noise need help

#4 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 03:16 PM

Manual or auto?

#5 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 03:27 PM

Auto

#6 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 03:39 PM

That must be because your overdrive is on. Take it out of overdrive and see if it moves. My 89 does the same thing. Button on the shifter. Or it's not shifting right when you punch it.

Edited by croquest87, 28 June 2018 - 03:43 PM.


#7 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 04:07 PM

Over drive was not on if it's not shifting right is there anything I can look for or do

#8 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 04:58 PM

Stay in overdrive and go for a ride. While doing 50 take it out of overdrive and step on it. Does it boost? Spotter? Do the rpms go up as soon as you shift? Should be able to hit 70 + quick while in full boost. Is it missing?

Edited by croquest87, 28 June 2018 - 05:01 PM.


#9 rcm

rcm

    rcm

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,072 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bluff Dale Texas
  • Interests:Keep the turbo spooled!
    Motorcycles,dirt bikes,Old school
    muscle cars.
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 05:01 PM

Check fuel pressure, in tank filter?

#10 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 05:45 PM

At 50 took it out of overdrive floored it got boost gauge jumped but tac. Rpms no increase remained almost the same no acceleration

#11 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 05:50 PM

At 50 took it out of overdrive floored it got boost gauge jumped but tac. Rpms no increase remained almost the same no acceleration

#12 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 28 June 2018 - 06:24 PM

No rpms l see  Fuel pressure timing and   vacum advance all should be checked. New cap and rotor wires and plugs to start fresh  injector clips. Maybe new coil. See if that improves things and go from there timing should be set at 10 deg all accessories off while checking timing at idle vacum advance hose off and plugged.

Edited by croquest87, 28 June 2018 - 06:29 PM.


#13 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 29 June 2018 - 06:31 PM

Can u explain vacum advance on what?

#14 pcristquester

pcristquester

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,197 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lakeside, CA
  • Interests:Family, fishing, Starquests and other unique cars. IPA and IIPA
  • Model:Conquest

Posted 29 June 2018 - 07:14 PM

It’s the ufo looking part on top of the distributor
Posted Image

#15 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 29 June 2018 - 07:16 PM

View Postpcristquester, on 29 June 2018 - 07:14 PM, said:

Itís the ufo looking part on top of the distributor
UFO   l love it lol

Edited by croquest87, 29 June 2018 - 07:17 PM.


#16 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 29 June 2018 - 07:20 PM

FSM has procedure for testing it. Some due suck w their mouth test. I just order new one and install it. Bought one from advance auto parts last summer works perfect.

Edited by croquest87, 29 June 2018 - 07:23 PM.


#17 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 30 June 2018 - 12:31 PM

Fuel pump has 2 ends one hose goes in tank other end a spaceship type thing as u guys call it is screwed to fuel pump with the gas line running out of the side of spaceship that goes to engine that piece is very rusted up what is it.? I'm replacing fuel pump and am wondering if I can not use it and hook fuel line directly to pump some how. That spaceship thing is one piece attached to fuel line that runs to engine it's one piece I think it's just a connector from gas line to pump itself. Nobody seams to know what it is . Or how to get a new .
Also I found the other space ship on distributor thanks

#18 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 30 June 2018 - 12:58 PM

O boy . Here we go lol.    One UFO on distributor lol= vacum advance/timing adv

One on the intake= egr exhaust gas recirculation.

One line from the tank comes in and goes through the filter up to the top hat on throttle body feeding injectors.

2nd line from the tank is your emissions or egr exhaust gas recirculation. That line goes from the tank over to the pass side and hooks up w check valve to the charcoal canister under the headlight. From there it goes through vacum line to the 2 nipple sensor on the intake which opens when engine is warmed up and sends fumes to get burned off in the engine.  Hope this helps.

Also another UFO looking thing w one vacum hose that goes on tb=FPR Or fuel pressure regulator.

Fuel pump is located on top of tank drivers side there is access in the trunk on left side  one screw and plate cover.If changing it best to drop the tank. And go from there. Make sure tank is empty and be safe.  Get yourself FSM if you don't have one read it to get familiar w this car. I still go  aaaaaa that's how they do that sometimes lol after reading up

Edited by croquest87, 30 June 2018 - 01:05 PM.


#19 markp

markp

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greendale
  • Interests:Customizing cars
  • Model:Conquest

Posted 30 June 2018 - 01:08 PM

I'm going to mail u my car along with blank check call me when it ready for pick up. Thanks

#20 croquest87

croquest87

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 979 posts
  • Gender:Male
  • Location:willoughby
  • Interests:all things mechanical
  • Model:Conquest

Posted 30 June 2018 - 01:29 PM

Lol  hey man that's how you learn you try you ask you screw up you learn. You have yourself a starquest better learn it.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users