Jump to content



First conquest i have owned


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 speedemon

speedemon

    Newbie

  • Newbies
  • PipPipPip
  • 5 posts
  • Location:hornlake

Posted 11 May 2019 - 01:33 PM

hello i picked up an 86 TSI Tuesday when i figure out how ill post some pictures
im having some running issues
it idles rough when its cold
the maf sensor is unplugged and it will run but its at 10.5-11.4 AFR at idle if i plug it in it goes lean and dies
it runs fine under 4k but after that it gets lean like 17.1+ and acts like its having the spark cut
is 8psi stock boost? thats what its reading on the stock gauge not sure if its working right
i am not new to 4cyl turbos ive had 3 sr20dets in a 240sx
thanks i know its a few questions
my goal for the car is a good driver at about 350-450hp not 100%sure what swap i want to do right now from what ive seen online almost anything fits these cars
but before i do any swaping i want to get the stock G54b running right





#2 TroyStarion

TroyStarion

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:CT
  • Interests:Old race cars and classic rock
  • Model:Starion

Posted 11 May 2019 - 02:40 PM

Welcome to the club! There's probably gonna be an old-timer who's gonna see this post and tell you everything you need to know lol
87' Sarajevo White ESi-R- In the garage, getting rebuilt...
87' Serbia Black ESi-R- SOLD

#3 speedemon

speedemon

    Newbie

  • Newbies
  • PipPipPip
  • 5 posts
  • Location:hornlake

Posted 11 May 2019 - 02:50 PM

ive been doing my research and i joined this forum because most all my google searches led me here

#4 Preludedude

Preludedude

    Established Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,933 posts
  • Gender:Male
  • Location:Upstate, SC
  • Model:Conquest

Posted 11 May 2019 - 03:00 PM

http://www.starquest...449#entry639418

Newbie checklist.  Lots of valuable info

#5 speedemon

speedemon

    Newbie

  • Newbies
  • PipPipPip
  • 5 posts
  • Location:hornlake

Posted 11 May 2019 - 03:25 PM

View PostPreludedude, on 11 May 2019 - 03:00 PM, said:

http://www.starquest...449#entry639418

Newbie checklist.  Lots of valuable info
i might as well rebuild the whole car if im going to do all that lol

#6 Ressurect1on

Ressurect1on

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:KC, MO
  • Model:Conquest

Posted 13 May 2019 - 05:11 PM

the 86's where notorious for MAF issues, you could plug in a brand new one and have it not work ( lovely mitsubishi electronics of the time)

there is also a MAP sensor along the firewall it is suppose to correlate with, which could explain why it runs when the MAF is unplugged and aside from a rich idle, drive fine.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users